Piwa
Noteckie
Piwo Noteckie, które jest najbardziej popularnym piwem regionalnym w Wielkopolsce, czerpie korzenie z malowniczej Doliny Noteci. Jest to marka, która mocno podkreśla przywiązanie do tradycji w procesie warzenia piwa, wykorzystując tradycyjne metody i klasyczne odmiany chmielu oraz stylów piwnych. To podejście sprawia, że piwo Noteckie jest wyjątkowe i różni się od masowych, komercyjnych marek.
Poznaj piwa notecke z Browaru Czarnków
Noteckie Bursztynowe
Piwo ciemne pasteryzowane
Słody: pilzneński, monachijski, karmelowy
Chmiele: lubelski, marynka, magnum, sybilla
Pozostałe składniki: woda, cukier, drożdże, barwnik – karmel
Ekstrakt: 12,5% wag.
Alkohol: 5,6% obj.
Noteckie Ciemne Eire
Piwo ciemne pasteryzowane
Słody: pilzneński, monachijski, karmelowy
Chmiele: lubelski, marynka, magnum, sybilla
Pozostałe składniki: woda, cukier, drożdże, barwnik – karmel
Ekstrakt: 13,6% wag.
Alkohol: 5,6% obj.
Noteckie Niefiltrowane
Piwo jasne pasteryzowane
Słód: jęczmienny pilzneński
Chmiele: lubelski, marynka
Pozostałe składniki: woda, drożdże
Ekstrakt: 11,5% wag.
Alkohol: 5,6% obj.
Noteckie Jasne Pełne
Piwo jasne pasteryzowane
Słód: jęczmienny pilzneński
Chmiele: lubelski, marynka
Pozostałe składniki: woda, drożdże
Ekstrakt: 11,5% wag.
Alkohol: 5,6% obj.
Noteckie Pils
Piwo jasne pasteryzowane
Słód: jęczmienny pilzneński
Chmiele: hallertauer, aurora
Pozostałe składniki: woda, drożdże
Ekstrakt: 10,0% wag.
Alkohol: 4,2% obj.